Currency:
Как да вземем размери на обекта и да поръчаме правилната врата?

Харесваме модела, избираме цвета, съчетаваме го с мебелите и дограмата, напасваме особеностите на вратата към нашия вкус и предпочитания. След това идва моментът, в който е необходимо да дадем точните размери според обекта, за да може да се поръча подходящата врата.

Вариантите са два:

Повечето фирми, занимаващи се с продажба на врати, предлагат монтаж като допълнителна услуга, независимо дали те са входни или интериорни. В него е предвидено предварително взимане на размери - нещо, от което не трябва да се отказвате, защото от една страна се доверявате на професионалисти, а от друга, при взимането на размерите може да уточните всички особености относно отвора, посоката на отваряне, да получите компетентно мнение за начина, по който ще изглежда новата врата. Има ли възможност за предварително вземане на мерки, определено ви съветваме да се възползвате.

Ако няма да ползвате монтаж, защото не искате да осигурите достъп до жилището си или считате за ненужно предварителното вземане на размери, то ето кои мерки са необходими, за да направите правилната поръчка.

Дебелината на зида – размерите на стената са необходими, за да се поръча точната каса, която ще обхване целия зид и ще има завършен вид.

Размера на чистия строителен отвор – необходимо е да бъде по-голям с няколко сантиметра от габаритните размери на вратата (крилото заедно с касата), за да може да има достатъчно място за монтажната пяна и за нивелирането на вратата. Важни са размерите на отвора както в широчина, така и във височина.

Не на последно място, трябва да се определи посоката на отваряне, която е необходима за съответната врата. Винаги трябва да се уточни предварително от коя страна ще бъде отварянето - дали отвън или отвътре, а за ляво или дясно се определя от пантите.

Само с правилните размери, ще получите крайния завършен вид, който сте очаквали и сте си представяте за вашия дом, офис или вила. Тази стъпка е една от най-важните при избора на вратата.

Коментари

You have no rights to post comments